Росіяни безуспішно шукають слабкі місця в обороні Сєвєродонецька, розстрілюють мирні квартали: четверо загиблих в області

Ворогом обстріляна територія цеху виробництва аміаку на сєвєродонецькому «Азоті», по області — четверо загиблих мирних жителів. 

Фото: Луганська ОДА

Росіяни продовжують безуспішні пошуки слабких місць в обороні Сєвєродонецька, водночас розстрілюючи мирні квартали і об’єкти промисловості Луганщини, повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«8 червня ввечері вони двічі поцілили по сєверодонецькому об’єднанню «Азот». Пошкоджено щонайменше два цехи у різних кінцях хімічного підприємства. Один із них – цех виробництва аміаку. Про наслідки обстрілів буде повідомлено окремо», – наголосив Сергій Гайдай.

Він повідомив про щонайменше чотирьох загиблих жителів області. Один із них – сєвєродончанин, якому росіяни нанесли смертельні поранення ще 6 червня. Ворог відібрав життя й у трьох лисичан – чоловіка і двох жінок.

За останні дві доби поранення різного ступеню тяжкості отримали шестеро лисичан. Чотирьох з них одразу госпіталізували до обласної клінічної лікарні у Дніпрі – визначає очільник Луганщини.

Нещастя сталося в одній родині – унаслідок артилерійського обстрілу Лисичанська було вбито жінку та поранено її доньку.

Із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню 8 червня російською армією обстріляні Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Привілля, Оріхове, Устинівка, Гірське, Катеринівка, Білогорівка, Миколаївка, Комишуваха, Павлоград, що під Сєвєродонецьком.

По Тошківці окупанти завдали авіаудару та невдало провели штурм. У напрямку Катеринівки українські воїни також завдали противнику втрат. Ворог відійшов.

Крім того, росіянами завдано ракетно-авіаційних ударів по Верхньокам’янці та Золотому.

Де вже більш-менш безпечно, місцевість встигнули оглянути та зафіксувати руйнування, зауважує Сергій Гайдай. Так, у Гірському пошкоджено 10 будинків, в Оріховому – вісім, у Лисичанську – чотири.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі https://t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev