У Соледарі залишаються 552 жителі, 15 із них діти - голова ДонОВА

У місті Соледар Донецької області залишаються 552 місцевих жителі, імовірно 15 з них - це діти різного віку.

"Вчора додатковими заходами – вони були досить складні - вдалося евакуювати сімох людей... На четвер у Соледарі залишалося 559 осіб. Сімох ми евакуювали, 552 особи залишаються станом на зараз. Це фактично з 20-тисячного міста, всієї Соледарської громади", - повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі національного телемарафону в суботу.

"Ми будемо... максимально намагатися, щоб люди евакуювалися, дали на це згоду", - додав він.

Голова обладміністрації повідомив, що під час евакуації пріоритет зазвичай віддається матерям з дітьми, потім – особам похилого віку.

"Дітей залишалося 15 різного віку від 7 до 15 років, але цю інформацію будемо ще перевіряти", - додав Кириленко.

За його словами, гуманітарна ситуація в місті контрольована.

"Є необхідний запас продуктів харчування і гігієнічних наборів, дров і обігріву місць, де перебувають люди. Особисто голова військової адміністрації перевіряв всі об'єкти укриття безпосередньо, і я дуже сподіваюся, що місцеві жителі саме там і перебувають", - сказав Кириленко.

Населення Соледара в 2017 році становило 11,2 тис жителів, населених пунктів Соледарської об'єднаної територіальної громади – 21,6 тис. До Соледарської ОТГ, крім самого міста, входять ще 32 села і 4 селища.

Також Кириленко розповів, що зараз у Соледарі  ведуться бої у місті та за його межами. За його словами, українські військові контролюють ситуацію:

“Соледар підконтрольний українській владі, і наші військові контролюють. Втім, ведуться і міські бої, і бої за межами міста, тому що ворог намагається просунутися кількома напрямками. Ворог зазнає величезних втрат, він застилає собі шлях тілами своїх “вагнерівців” і регулярних” збройних сил рф».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev