В окупованому Сєвєродонецьку залишилось 7% медичних працівників, все обладнання вивезли - Стрюк

В окупованому Сєвєродонецьку на Луганщині залишилось приблизно 7% медичних працівників від довоєнної кількості.

В окупованому Сєвєродонецьку залишилось 7% медичних працівників, все обладнання вивезли - Стрюк/ ілюстративне фото з відкритих джерел

Дороговартісне обладнання з місцевої лікарні росіяни вивезли, медиків практично не залишилось. Про це повідомив голова Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк в ефірі "Еспресо" вранці 11 листопада.

"В Сєвєродонецьку залишається близько 7-8% медичних працівників від довоєнної кількості, – сказав Стрюк. - Дороговартісне обладнання з місцевої лікарні росіяни вивезли".

Він уточнив, що влітку до міста приїжджали "бригади" медиків із росії, але всі вони Сєвєродонецьк вже залишили. Тому отримувати медичні послуги місцевому населенню можна хіба що «на кустарному рівні».

Олександр Стрюк також розповів про інші проблеми  Сєвєродонецька. Так, у місті ще більше погіршилась ситуація із продуктами харчування. 

Можливості масового завозу їжі із навколишніх сіл до Сєвєродонецька зменшується.

До того ж централізованого постачання росіяни так і не налагодили.

Тому жителі Сєвєродонецька шукають місця, де перезимувати. 

У громаді посилилися фільтраційні заходи – деякі люди зникли. Ніхто з окупантів не дослуховується до місцевого населення – розселяються в тих квартирах, які сподобалися.

Місто поступово наповнюється чужинцями, які готуються до оборони. А серед тих, хто залишився, посилюються панічні настрої.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev