Від крісла в ГПУ до місця в армії орків: кар'єрне падіння експрокурора з Луганщини

Артем Серджан у 2015 зрадив Україну, змінивши посаду в Генеральній прокуратурі України на місце в «прокуратурі лнр». За українським правосуддям зраднику загрожувало до 15 років ув’язнення із можливістю конфіскації майна. 

Від крісла в ГПУ до місця в армії орків: кар'єрне падіння експрокурора з Луганщини

У 2014 році Серджан із родиною переїхав з Луганська до столиці. Допоки в місті була загострена ситуація, влаштувався на роботу до Генеральної прокуратури України. Проте у грудні 2015 року чоловік вирішив здійснити кар’єрне падіння і повернувся до окупованого обласного центру — отримав місце прокурора в прокуратурі Кам’янобродського району.

«Вказана особа виконує дії, спрямовані на порушення конституційних прав та свобод громадян України, які опинилися на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області», — зазначали в пресслужбі прокуратури Луганської області.

У 2017 році колаборанта оголосили у розшук, а на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні було проведено спеціальне досудове розслідування. За результатами цього розслідування до суду було направлено обвинувальний висновок. Тим часом Серджан продовжував свою діяльність на користь окупантів.

Натепер відомо, що з розшуку колаборанта знято, а сам він взяв в руки зброю.

«А тепер воно із зброєю "визволяє" Луганщину, наводить "порядок", стріляє по наших дітях та батьках, руйнує наші домівки...Той, що зрадив один раз, зрадить двічі», — написав на своїй сторінці у Фейсбук адвокат Вадим Цабека.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev