ВІДЕО. “Дякуємо, живемо”: в Маріуполі люди не уявляють, як переживуть окупаційну зиму, але дякують, що живуть

В окупованому місті росіяни продовжують обіцяти людям фантастичні речі – зокрема, те, що зиму місцеві зможуть пережити у міських гуртожитках та нібито в безпеці. Проте людей, яких росіяни позбавили квартир і будинків, поставили перед новими умовами. І без виконання останніх немає надій на допомогу від окупаційних чиновників.

Мешканка Маріуполя показує на обгорілі вікна одного з будинків. У квартирі, яка вже не має ні вікон, ні стін, ні навіть віконних рам, вона раніше жила з родиною.

“Ця квартира на другому поверсі, 18 – наша, згоріла. Зараз тимчасово живемо в чужій квартирі. Оце цей будинок, кажуть, не будуть ремонтувати. І ще один будинок, сусідський. будуть зносить. А нас… Куди ми підемо – не знаємо. У гуртожиток геть не хочеться – там одна кімната й дуже багато людей. Тим паче у нас собака, а з нею, сказали, не можна. А куди її подіти? Вона з нами два з половиною місяці сиділа в підвалі”, – каже маріупольчанка. 

Зараз у потрощених будинках люди живуть без жодних комунікацій – немає ні води, ні газу, ні світла. Проте коли приходить людина з камерою – викутуються з ковдр, аби дати коментар.

“Дякуємо, живемо. Чекаємо. Аби світло дали, бо ж так рано темніє, нічого не видно. Отак живемо потихеньку…” – каже на камеру жінка.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev