Війська рф просуваються у бік Бахмута, але досі не оточили місто, - ISW

Російські війська продовжують наступ на Бахмут.

Російські війська продовжують наступ на Бахмут. Фото з відкритих джерел

Збройні сили України в ході контрнаступальних дій у районі Сватового досягають певних успіхів, а на Бахмутському та Авдіївському напрямках тривають запеклі бої з російськими окупантами, свідчать свіжі мапи Інституту вивчення війни (ISW).

Нещодавно ЗСУ досягли успіхів на північному сході Харківської області. Водночас російські сили обстріляли їхні позиції у районі Тавільжанки, Богданівського та Лимана Першого (усі приблизно за 50 км на північний захід від Сватового та за 15 км на південь від кордону). Це вказує на те, що Сили оборони України, ймовірно, домоглися обмеженого поступу в цьому районі.

ЗСУ взяли під свій контроль Кислівку у 25 км на північний захід від Сватового. Російські джерела стверджували, що ЗСУ продовжували атакувати російські позиції на північний захід від Сватового у період з 5 по 6 грудня. Армія рф провела обмежені атаки з метою відновлення втрачених позицій на лінії Сватове – Кремінна. Росіяни готують оборонні позиції в Старобільську в 50 км на схід.

Російські та українські джерела повідомляють про важкі бої на лінії Сватове – Кремінна в районі Райгородки, що в 11 км на південний захід від Сватового, Площанки (15 км на північний захід від Кремінної), Червонопопівки (5 км на північ від Кремінної), Житлівки (3 км на північ від Кремінної) та Білогорівки (10 км на південь від Кремінної) з 4 по 6 грудня. У районі Сватового діють частини 1-ї гвардійської танкової армії рф.

Російські війська продовжують наступ на Бахмут. Окупанти концентруються на покращенні своїх тактичних позицій навколо міста та провели наземні атаки у Бахмуті; на північ від Бахмута, у Білогорівці, Соледарі, Берестові, Верхньокам'янському, Бахмутському, Андріївці; та південніше Бахмута в Опитному, Курдюмівці, Яковлівці та Кліщіївці.

У районі Бахмута зараз йдуть найнапруженіші бої на передовій, але українські сили тримають оборону і завдають максимальних втрат російським військам.

ʼРосіяни не мають можливості "шокувати" сили ЗСУ в Бахмуті, як вони це зробили під час облоги Маріуполя в березні. Російські війська просуваються в районі Бахмута несуттєво, розташування лінії фронту та багатомісячний опір ЗСУ не дозволяють військам рф досягти великомасштабних успіхів на Бахмутському напрямку.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev