Виносив з городу міни, аби викопати картоплю: історія 70-річного Олександра з Авдіївки, який втратив ногу через боєприпас

Він виніс з городу 12 мін, аби викопати картоплю. 13 вибухнула, і тепер чоловікові встановили протез. Нині він робить перші кроки за останні три місяці. 

Виносив з городу міни, аби викопати картоплю: історія 70-річного Олександра з Авдіївки, який втратив ногу через боєприпас

70-річний Олександр Доронін все життя прожив у Авдіївці. Пів року він жив під постійними щоденними обстрілами, окрім того намагався вести господарство. Доглядав двох кішок, собаку та обробляв город. 

В серпні, коли прийшов час копати картоплю, пан Олександр самотужки вирішив розчистити «всіяний» мінами город. Все було нормально, господар навіть виніс 12 боєприпасів, аж коли пролунав вибух. 

Олександр Федорович втратив свідомість, а коли отямився, правої ноги уже не було. Він на руках повз 150 метрів у напрямку найближчого будинку, аж поки чоловіка, всього в крові, помітили сусіди. Вони допомогли зупинити кровотечу і відвезли постраждалого до напівзруйнованої місцевої лікарні. 

У Львові Олександр перебуває уже понад три місяці У Львові Олександр перебуває уже понад три місяціДалі кілька днів потерпілий пробув у медзакладах Покровська та Дніпра, а потім на евакуаційному потязі рушив до Львова. 

У Львові Олександр перебуває уже понад три місяці. В Національному реабілітаційному центрі «Незламні» Першого медоб’єднання Львова хірургам вдалося загоїти ампутовану кінцівку та підготувати її до протезування. Чоловікові допомагали фахівці з реабілітації — фізичної та психологічної. Нещодавно пенсіонеру встановили протез. Так, вперше від 13 серпня Олександр Федорович пройшов кілька кроків без милиць.

Зараз чоловіка чекає тривала реабілітація. Він буде вчитися користуватися протезом, впевнено стояти «на ногах». Проте, чоловік вже мріє вертатися до Авдіївки, адже там його чекають котики й пес. І звісно, город, який треба садити навесні.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev