Змушувала фермерів працювати на окупантів: чиновницю з Луганщини підозрюють у колабораціонізмі

«Очільниці» відділу агропромислового розвитку «адміністрації Новопсковського району лнр», незаконно створеного окупантами на території Старобільського району Луганщини, повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

Фото СБ України

Чиновниця з Луганщини до роботи з окупантами мала досвід у сфері управління АПК. Посаду отримала в обмін на лояльність до окупантів, повідомляє СБ України.

Одразу після призначення зловмисниця розпочала активно перепідпорядковувати сільгосппідприємства Новопсковщини окупаційній владі. Зокрема, змушувати місцевих агровиробників перереєстровуватися в органах окупаційної влади та сплачувати податки до «бюджету» так званої «лнр», а отже, фінансувати війну рф проти України.

Наразі їй оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev