ЗСУ взяли під контроль важливу ділянку залізниці біля Маріуполя

Залізниця забезпечує Запорізьке та Херсонське угруповання армії рф.

ЗСУ взяли під контроль важливу ділянку залізниці біля Маріуполя/ фото з відкритих джерел

Збройні сили України за допомогою реактивних систем залпового вогню HIMARS та далекобійної артилерії встановили вогневий контроль над важливою залізницею, через яку здійснюється постачання російського угруповання військ, яке розташоване на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей.

Про це розповів радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі YouTube-каналу "Фейгін Live".

Він  уточнив, що ця дорога проходить трохи на північ від окупованого Маріуполя.

«Умовно кажучи, Іловайськ – Волноваха – Токмак. Вона забезпечує все Південне угруповання - Запорізьке та Херсонське. Уся ця "залізка" знаходиться під вогневим контролем Збройних Сил. Правда, далекими, типу HIMARS та далекобійної артилерії. Вже під нашим контролем», - додав він.

Арестович підтвердив озвучену в суботу російськими Telegram-каналами інформацію про те, що армія рф пішла у наступ у районі Вугледару.

Після авіаційних та артилерійських ударів піхота противника розпочала спроби руху, але успіху поки що не мала.

За словами Арестовича, спроби російських військ наступати на цій ділянці фронту пояснюються наміром ворога відсунути лінію фронту від згаданої залізниці.

Арестович також пояснив, що окупанти приховують проблеми з постачанням військової техніки та озброєння через Кримський міст.

«Незважаючи на бравурні заяви про Кримський міст, там є великі проблеми з пропуском важких залізничних складів, здатних провозити озброєння та техніку. І навіть великовантажних автомобілів», — зазначив він.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev