Зрадника-ексмера Святогірська підозрюють у розтраті понад 3 млн грн бюджетних коштів

Працівники ДБР повідомили нову підозру колишньому міському голові Святогірська у заволодінні бюджетними коштами на понад 3 мільйони гривень.

Зрадника-ексмера Святогірська підозрюють у розтраті понад 3 млн грн бюджетних коштів / фото: Фокус та ДБР

Встановлено, що у 2020 році Святогірська громада уклала договір з будівельним підприємством щодо реконструкції місцевого дитячого садочку. Фактично будівництво дитсадка не було завершене попри укладення додаткових угод щодо продовження термінів реконструкції.

Згодом міський голова Володимир Бандура підписав акти приймання виконаних робіт. При цьому він вніс до них неправдиві дані щодо повного завершення будівництва. Через це з бюджету на рахунок будівельної компанії було перераховано зайвих 3 мільйони гривень.

Експосадовцю повідомлено про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. ч. 2, 4, 5 ст. 191 ККУ) та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. ч. 1, 2 ст. 366 ККУ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заочно заарештував мера Святогірська, який зрадив Україну

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Донецька обласна прокуратура.

У червні 2022 року ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом державної зради колишнього очільника міста. Він публічно підтримав «освободітєлєй», дискредитував Збройні сили України та владу країни, поширив російську пропаганду та фейки. Зокрема щодо начебто підпалу українськими військовими Всіхсвятського скиту Святогірської лаври тощо.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev