«„Чмобіки“ не допоможуть. Кремль вважає ситуацію на фронті для себе катастрофічною», — експерт

«Кадрові частини» армії рф дійшли до неабиякої стадії розгрому.

Фото: Getty Images

3-ий армійський корпус рф фактично припинив існування. «Частково мобілізованих» чекає теж саме, вважає експерт Defense Express Іван Киричевський. 

За його словами, війська ворога стрімко втрачають бойовий склад через кілька причин: застаріла техніка, яку погано обслуговували, деморалізація особового складу, який зловживав алкоголем, не підкорявся командам та самовільно покидав позиції, а також дефективні офіцери армії рф, які не вміють наводити лад з технікою та особовим складом. 

Водночас Киричевський називає перспективу, яка чекає в Україні підрозділи із «частково мобілізованих» росіян: 

«Росіяни витратили чотири місяці на формування армійського корпусу чисельністю в 10-12 тисяч «багнетів», який «стерся» лише за один місяць боїв. І це чітко показує перспективу, яка чекає в Україні підрозділи із «частково мобілізованих»: беремо їх фактичний строк підготовки, ділимо на 4 і отримуємо час, протягом якого ці підрозділи із «чмобіків» проіснують як організована сила на фронті. Далі — хто з «чмобіків» перетвориться на «200» та «300», а хто просто розбіжиться під ударами підрозділів ЗСУ». 

Він зазначає: рашисти зараз аж ніяк не в тому стані, в якому вони були у березні 2022 року.

«Тоді війська рф були здатні агресивно наступати на всіх напрямках дій. Рашисти йшли вперто до Херсона, не зважаючи на суттєві втрати від активної роботи наших Су-25 та Bayraktar TB2, а бої за місто насправді йшли тиждень (щоб там не розповідала руснява «чорна легенда»). Фінальний результат битви за Київ не був остаточно ясним до останніх днів березня.

Ну а тепер…А тепер «кадрові частини» армії рф дійшли до такої стадії розгрому, що «дірки» у фронті на Сході їм доводиться закривати так званими «легіонами БАРС», набраними за «прихованою мобілізації».

У серпні цього року росія перекинула на фронт навіть чотири «козачі легіони» загальною чисельністю 5 тисяч осіб, які очевидно отримали техніку від розгромлених підрозділів «1-го та 2-го армійського корпусів». Ці «легіони» теж набирались за «прихованою мобілізацією», і схоже, що «козаки» виявились ще менш придатними для «затикання дір», аніж «сєпари», — пише Іван Киричевський. 

Окрім того, Генштаб ЗСУ повідомляв, що рф вирішила перекинути на фронт залишки своїх військ із Сирії, і навіть «Росгвардію» із Сибіру.  

«Сирія та Сибір — війська звідти везти далеко та довго, і тут може бути лише одне пояснення. Схоже, Кремль вважає ситуацію на фронті для себе настільки катастрофічною, що розуміє — використання «чмобіків» в будь-якій кількості не дасть бажаного результату. Чисто через їхню дефективність», — коментує Киричевський.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev