«UA: Донбас» об’єднав обласні телерадіокомпанії Донеччини та Луганщини

Телеканали «До ТеБе» Донецької філії та ЛОТ Луганської філії НСТУ Національної суспільної телерадіокомпанії України  об’єднані в «UA: Донбас».

Телеканал «UA: Донбас» об’єднав донецький "До ТеБе" та луганський ЛОТ/http://stv.detector.media

7 листопада в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців зареєстровані зміни щодо назви Луганської та Донецької філій Національної суспільної телерадіокомпанії України. Про це сайту «Суспільне мовлення» повідомив член правління НСТУ, відповідальний за роботу з філіями, Микола Чернотицький.

Адміністративно «UA: Донбас» об’єднує телеканали «До ТеБе» Донецької філії Національної суспільної телерадіокомпанії України, головна редакція якого знаходиться у Краматорську, і ЛОТ Луганської філії НСТУ, який розташований у Севєродонецьку. 

«Відбулося перейменування Луганської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України на "UA: Донбас". Вся структура "До ТеБе" об’єдналася з "UA: Донбасом"», – сказав  Микола Чернотицький.

Пан Чернотицький зазначив, що найближчим часом буде оголошено конкурс на менеджерів і продюсерів філій Суспільного мовлення. Для «UA: Донбас» на конкурсі обиратимуть одного менеджера, але двох продюсерів.

«Після обрання вони мають випрацювати редакційну політику телеканалу та радіо»,  – додав член правління НСТУ.

Микола Чернотицький пояснив, що наразі радіо «Голос Донбасу» Донецької філії та радіо «Пульс» Луганської філії працюватимуть як і раніше.

«Їхню долю хай вирішують продюсери. На радіо дещо інша ситуація, ніж на телебаченні. За якістю контенту вони не поступаються одне одному. Єдине, що «Голос Донбасу» не має студії у Краматорську, мовлять лише з київської студії», – сказав пан Чернотицький. 

Раніше на НСТУ пояснили, що адміністративне злиття Донецької та Луганської філій дасть змогу створювати якісне мовлення.

Член правління НСТУ Микола Чернотицький повідомив, що новостворений мовник функціонуватиме в особливому режимі, зокрема, у Луганську та Донецьку виходитимуть власні новини з урахуванням місцевої специфіки.

Тобто журналісти та творчий колектив і надалі працюватимуть над створенням контенту для свого власного регіону. Проте будуть і загальні новини для обох регіонів, а також загальнодержавні новини.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev