«Книжка на Схід»: у прифронтовому Покровську відбулась зустріч із сучасними українськими письменниками

У рамках проекту «Книжка на Схід» у Покровську Донецької області пройшов захід за участі відомих українських діячів культури.

На творчу зустріч, що пройшла у Донецькому національному технічному уінверситеті, зібралась студентська молодь, місцеві мешканці та активісти Покровська, повідомляє ІА «Вчасно».

Такі відомі українські письменники як Сергій Жадан, Олексій Чупа, Сергій Савін і Дмитро Білий провели літературні читання своїх творів, а харківський співак Борис Севастьянов виконав патріотичні та ліричні пісні. Наприкінці всі бажаючі могли подискутувати з письменниками, придбати їх книги і отримати автографи. 

Митці наголосили на тому, що метою проекта є оновлення бібліотечних фондів та проведення культурної комунікації з жителями сходу. 

«Я виїхав із Донецька в 2014 році і дуже радий, що існує така програма «Українська книжка на Схід», яка дозволяє дихати рідним повітрям і бачити рідні обличчя», - підкреслив прозаїк Дмитро Білий.

Подібні культурні заходи вже пройшли у Щасті, Курахово, Станиці Луганській і Мар‘їнці. Після Покровська митці вирушили до Слов’янська. 

У 2016 році ініціатива «Книжка на Схід» тривала майже півроку. Проект охопив більше 10-ти тисяч людей на Луганщині та більше 3-х тисяч жителів Донеччини. У підготовці та реалізації проекту, у зустрічах, культурних заходах та обміні досвідом із громадськими ініціативами взяло участь близько 100 волонтерів та активістів із багатьох міст України.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev