Гран-прі Східного регіонального конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України» завоювали вокалістки Донбасу та Криму

У Краматорську Донецької області пройшов Східний регіональний конкурс дитячої творчості «Яскраві діти України».

У Краматорську Донецької області пройшов Східний регіональний конкурс дитячої творчості «Яскраві діти України»

На конкурс вокалістів приїхали тридцять юних зірочок віком від 6 до 15 років з Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим. Це був півфінал, переможці якого продовжать змагатися у Києві вже в березні, на сцені Палацу культури «Україна», передає ІА «Вчасно».

Організатори конкурсу зауважують, що поєднати Крим, Донеччину та Луганщину на одній сцені для них було принциповим рішенням. Це не тільки пошук нових талантів, а й демонстрація солідарності людей, які проживають на українських територіях, що постраждали від російської агресії. Так, від Донецької області виступали15 учасників, від Луганської – 10 та 5 – від Автономної Республіки Крим.

«Цей такий національно-патріотичний проект, що ми створили для дітей, аби вони себе відчували господарями своєї землі. В конкурсі закладена ідея, де дитина презентує свій край, чим займається та демонструє свої вокальні дані, - розповів засновник конкурсу «Яскраві діти України» Ярослав Москаленко. - Діти знаходять собі друзів з усієї України, це той зв’язок, що в майбутньому не дасть розірвати територію України».

На конкурс до Краматорська приїхали діти як з прифронтових, так і з окупованих земель.

«Я приїхала з міста Щастя Луганської області, на сьогодні у нас не дуже спокійно, постійно чути вибухи та обстріли. Хотілося б, щоб нарешті ця війна скінчилася, і ми по справжньому були там щасливі», - розповіла конкурсантка з Луганської області Анастасія Януш.

А от кримчанам довелося подолати відстань у 12 годин. Свою програму виступу підготували за короткий термін – два тижні. Наймолодша конкурсантка презентувала кримськотатарську народну пісню, старші дівчата виконували хіти. Їх викладачі та наставники, говорять, що приїхати на материкову Україну було складно, боялися їхати до зони АТО, та й пісні дівчата англійською мовою виконували вперше. Проте додому кримчанки повезуть гран-прі та спеціальний приз від журі.

«Коли я була за лаштунками сцени, звісно хвилювалася, але вийшовши, я зрозуміла, що мені потрібно розкритися на всі 100%, бо в мене іншого шансу не буде, - розповіла учасниця конкурсу Аміна Мамедова. – Я мрію своє життя пов’язати з музикою, тому після закінчення школи приїду навчатися до Києва».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev