Затримано українського бізнесмена, який допомагав бойовикам на Донбасі

Співробітники СБУ заблокували канал фінансування терористичної організації "ДНР", яка допомагала бойовикам на Донбасі.

Український бізнесмен допомагав бойовикам на Донбасі/ фото прес-служби СБУ

"Правоохоронці задокументували, що мешканець Донецька за сприяння ватажків фейкової республіки організував постачання медикаментів з України через територію РФ на непідконтрольну українській владі територію Донеччини", – йдеться у повідомленні прес-центру СБ України.

За документами ліки нібито експортувались до країн за межами України, оборудки проводилися через низку підконтрольних комерсанту фірм, зареєстрованих в Україні. Чоловік керував комерційними структурами дистанційно з тимчасово окупованого Донецька.

Ввезену у "ДНР" продукцію ділок реалізовував у медичні заклади, зокрема до тих, де проходять лікування та реабілітацію бойовики, причетні до вчинення терористичних актів та злочинів проти мирного населення. Місцевому населенню комерсант реалізовував медпрепарати за цінами завищеними у чотири-п’ять разів,
– додали у СБУ.

Зловмисник сплачував всі "податки та збори" до так званого бюджету "ДНР", з якого, власне, йде фінансування діяльності терористів.

Чоловік за "зароблені" гроші утримував яхту у французькій Ніцці та користувався новим авто Bentley в окупованому Донецьку.

Відомо, що зловмисник намагався отримати зі свого бюджету відшкодування ПДВ на майже 4 мільйони гривень.

СБУ затримала чоловіка, коли той приїхав на підконтрольну Україні територію. Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Поліція провела у Києві та Харкові обшуки в офісах, які підконтрольні бізнесмену. Під час цього правоохоронці вилучили гроші, чорнову бухгалтерію та печатки різних підприємств, залучених в оборудці.

Також заблоковано рух коштів на рахунках підприємств та на особистих рахунках організатора. Наразі триває слідство.


 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev