В ООН закликали припинити обстріли інфраструктури на Донбасі

Представник ООН в Україні Ніл Вокер закликав припинити обстріли інфраструктури на Донбасі.

Донецька фільтрувальна станція/фото: http://www.mil.gov.ua

Координатор системи ООН та Координатор з гуманітарних питань в Україні, Ніл Вокер зробив заяву щодо гуманітарних наслідків довготривалих обстрілів поблизу Донецької фільтрувальної станції, повідомляє прес-служба представництва ООН в Україні.

«Я закликаю сторони конфлікту поважати цивільну інфраструктуру та захищати цивільних працівників. Беззаперечно, що будь-який навмисний обстріл цивільної інфраструктури та навмисний зрив доступу до водопостачання чи опалення є порушенням Міжнародного гуманітарного права», – йдеться у заяві.

Водночас Вокер висловив стурбованість через те, що працівники ДФС вже чотири рази потрапляли під обстріл.

"Це неприйнятно, що за останні вісім днів мужні працівники, які намагаються підтримувати роботу Донецької фільтрувальної станції, потрапили під обстріли чотири рази. Я вітаю встановлення 24-годинного "вікна тиші" сьогодні проте я закликаю аби гарантія безпеки та захисту цивільних працівників та інфраструктури тривала й надалі", – наголосив він.

Вокер зазначив, що після чотирьох років збройного конфлікту чоловіки, жінки та діти продовжують «непропорційно страждати на сході України». Їх основні потреби, включно з безпекою та захистом, продовжують бути обмеженими.

«Мільйони українців опинились у пастці активних бойових дій, а родини, які були вимушені переселятись, втрачають надію на Європейському континенті», - відмітив Ніл Вокер.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev