Вимоги до «жовтої зони» стануть суворіше — Уряд змінив правила карантину

Уряд затвердив зміни до умов адаптивного карантину в Україні. Зокрема, у «жовтій» зоні посилять вимоги щодо вакцинації.

Ілюстративне фото з архіву "Вчасно"

Уряд вніс зміни до постанови № 1236 і посилив вимоги щодо вакцинації від коронавірусу для регіонів «жовтої» зони. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Згідно з ухваленими змінами, для бізнесу анулюється можливість роботи лише з урахуванням завантаженості площі закладу або вибіркової перевірки COVID-документів.

Тепер у «жовтій» зоні кафе, ресторани, спортзали, заклади культури та громадські установи зможуть працювати лише за умови вакцинації від коронавірусу всього персоналу хоча б однією дозою вакцини чи наявності негативного ПЛР-тесту чи сертифіката про одужання. Це ж правило стосується і відвідувачів цих закладів.

ЧИТАЙТЕ: Чи треба вакцинуватись проти COVID-19, якщо вже перехворів?

Голова МОЗ Ляшко наголосив, що у закладах мають не просто запитувати про наявність COVID-сертифікату, але обов'язково зчитувати його QR-код у «Дії».

Також в Україні скоротили термін дії «жовтого» сертифікату (який підтверджує вакцинацію хоча б однією дозою). Він діятиме 30 днів замість 120 днів.

Штраф власникам закладу за неналежну перевірку сертифікату становитиме від 34 до 170 тисяч гривень.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev