Зі зрадниками й вкраденими машинами: як минув день росії на окупованих українських землях

Учора, 12 червня, на окупованих територіях України рашисти провели день росії — нібито з почестями, а де-факто — з покраденими машинами та перегнаними для кількості автівками з Чувашії. Масштабного святкування, про яке мріяли окупанти та путін, не вийшло — на площах окупованих міст зібралися всього кілька десятків «ждунів», які й стали живою масою «свята».

Зі зрадниками й вкраденими машинами: як минув день росії на окупованих українських землях / колаж з фото Телеграм-каналу "Старобельск life"

Однією з основних розваг для окупованих мешканців стали «підтримувальні автопробіги» мешканців тих самих територій. Однак заплановане святкування розбилося об українську міць: підтримати рашистів вирішили лише кількадесят людей. Усі інші «відхрестилися» від свята. Тож для створення картинки масовості довелося переганяти авто з інших міст… А в окремих випадках — і з інших країн.

Для масовки пригнали машини з рф / фото: Телеграм-канал "Можем объяснить" Для масовки пригнали машини з рф / фото: Телеграм-канал "Можем объяснить"Одну з постановочних акцій «розсекретив» підписник спільноти «МО». В окупованому сепаратистами Біловодську автопробіг відбувся ще 11 червня. На так званому «святі» були присутні й замовні оператори, аби відзняти картинку «радощів» місцевих. Але для цього довелося грати у кіно навіть чуващанам. 

«Для показухи два автомобілі проїхали 1500 кілометрів, щоб «засвітитися» на 30-секундному відео, яке поширювали Z-канали. Як показав аналіз номерів авто, одна з автівок (номерний знак — В436У) приїхала з Чуваської республіки. Інша (номер В8850О) — з Криму. Можливо, це авто прикомандированих військових», — зазначають у дописі.

Фото: Телеграм-канал "Можем объяснить" Фото: Телеграм-канал "Можем объяснить"Ще один цікавий нюанс — що для кількості авто сепаратисти відібрали навіть українське авто «екстренки».

«Ще одну машину, судячи з напису — швидку медичну допомогу — організатори акції реквізували в українській службі “шидкої”. Як пише сам автор фактчекінгу, “парад був настільки недолугий, що навіть віддерти наліпку з написом не вистачило мозку».

У Новоайдарі, як повідомляли звідти місцеві, особливих святкувань не було. Тому що день росії сепаратисти почали відзначати ще напередодні, і в результаті багато орків каталися п’яні по всьому місту, деякі блукали магазинами й річками. А в той момент лікарні були переповнені пораненими недовійськовими. 

З усіх окупованих територій найбільш стійким і незламним виявився Троїцьк — там фактично ніякого свята не відбувалося. Танцювати «під дуду» окупантів зігнали лишень бюджетників, яких набралося з десяток. Решта мешканців населеного пункту проігнорували «свято». 

Фото: Телеграм-канал "Старобельск life" Фото: Телеграм-канал "Старобельск life"У Сватовому ж відбувся аналогічний Біловодську автопробіг. Щоправда, автівки були й місцеві, й на них навішали рашистської символіки. Свої авто «русифікувати» вирішили Максим Миколайович Моргунов, який керував BMW з номерами 3368, Олександр Світочний (номерний знак — 6108), Олександр Григоренко з села Зоринівка (НЗ — 7338), Ігор Коваль (авто з номером 3283), Гаркушина Інна Олександрівна (авто з НЗ 8405). Ідентифікувати любителів раші вдалося завдяки небайдужим підписникам місцевих спільнот. 

А в Херсоні, на диво окупантів, на святкування не повелися навіть після найбільш «ходової» причини відвідати свято. Туди рашисти почали заманювати містян навіть дармовою їжею. Однак день росії у місті проігнорували. Усього ж на «святкування» зійшлось близько трьох десятків херсонців — ті самі пенсіонери, які прийшли за пакунком їжі. Цим користувалися рашисти та ексмер Херсона, аби хоч щось сказати на публіку — саме в той момент, коли люди вишикувалися за продуктовими наборами. 

Раніше стало відомо, що рашисти намагатимуться зібрати в одному місті якнайбільше херсонців, аби влаштувати провокації та звинуватити у них Збройні Сили України. Однак українці «наввипередки» влаштували свято окупантам — вмикали гімн України, розвішували синьо-жовту символіку і відкрили полювання «на колаборанта Володимира зі Сальдо».

День росії у Старобільську / фото: Телеграм-канал "Старобельск life" День росії у Старобільську / фото: Телеграм-канал "Старобельск life"

Фото: Телеграм-канал "Старобельск life" Фото: Телеграм-канал "Старобельск life"

Фото: Телеграм-канал "Старобельск life" Фото: Телеграм-канал "Старобельск life"

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev