ФОТОФАКТ. Замалювали вірш Жадана: у Старобільську окупанти нищать мурали, створені місцевою молоддю

Росіяни нищать на окупованих територіях все українське. 

Колаж з фото karabas.live та сторінки Сергія Жадана у Фейсбуці

У Старобільську Луганської області російські окупанти знищують патріотичні мурали, створені місцевою молоддю. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив поет, письменник і волонтер Сергій Жадан.

«В моєму рідному Старобільську окупанти знищили мурали, які робила місцева молодь. Дісталось і малюнку з моїм віршем — його просто замалювали.

Вірш, між іншим, був не про Степана Андрійовича Бандеру і навіть не Симона Васильовича Петлюра. Вірш був про рибу. Але ось замалювали. Може, риба викликала в них травматичні асоціації з чорноморським флотом, який тоне в територіальних водах України, не знаю», — жартує Сергій Жадан.

За його словами, направду росіяни свідомо чи підсвідомо не прогорюють своє головної мети присутності в Україні — деукраїнізації. Спалені бібліотечні книжки, російська програма для шкіл, демонтаж української символіки — це, поза вбивствами, грабунками та руйнуванням міст теж цілком послідовна й умотивована для них практика.

«Вони хочуть нас знищити. Вони хочуть знищити все, що в Україні свідчить про Україну. Інша річ, що нічого в них не вийде. І за все доведеться відповісти. Думаю, особливо добре й гостро це відчувають ті, хто йде з ними зараз на співпрацю, чимось себе самих переконуючи, щось собі вигадуючи. Ми обов'язково повернемось. Навіть швидше, ніж вони можуть собі уявити. Ось тоді й поговоримо про поезію», — написав він. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі https://t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev