Окупанти виходять із оперативної паузи на Донбасі: в найближчі 72 години росіяни розширять атаки

Російські війська, ймовірно, виходять із оперативної паузи, починаючи наземні наступи на північ від Слов’янська, на південний схід від Сіверська, навколо Бахмута та на південний захід від Донецька.

Якщо оперативна пауза справді закінчилася, росіяни продовжать і розширять атаки в найближчі 72 години.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що росіяни можуть чергувати більш короткі паузи з посиленням атак протягом кількох днів, перш ніж перейти до повномасштабної наступальної операції.

Зазначається, що десятиденної оперативної паузи замало, щоб повністю відновити сили для великомасштабних наступальних операцій, та російські військові, схоже, зазнають постійного тиску, щоб відновити та продовжити наступ.

Армія рф продовжувала обороняти зайняті позиції на Харківському напрямку, щоб не допустити просування українських військ до російського кордону в Харківській області, зазначили також аналітики.

15 липня російські війська продовжували систематичні обстріли цивільної інфраструктури, об’єктів житлової інфраструктури, рекреаційних та навчальних закладів.

Раніше повідомлялось, що армія рф вже два місяці не залишає спроб повністю захопити трасу між Лисичанськом та Бахмутом.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev