Дикі собаки, розкладені тіла та тотальні перевірки: розповідь очевидця про поїздку до Рубіжного

Рубіжне тривалий час знаходиться під контролем росіян та самопроголошеної влади псевдореспубліки. Цивільне населення як може заробляє собі харчі, мешканці прилеглих населених пунктів змушені витримувати тотальні перевірки під час візитів до міста. Саме воно потопає в купах сміття.

Дикі собаки, розкладені тіла та тотальні перевірки: розповідь очевидця про поїздку до Рубіжного / фото: росЗМІ

Власне джерело «Вчасно» розповіло про подорож до розбитого Рубіжного. 

«Місто в купах побутового сміття, яке декілька місяців ніхто не вивозив за його межі: комунальники не могли працювати під обстрілами, а окупантам на безлад — зась. У вцілілих будинках сморід через згнилі залишки їжі, розкладені тіла закритих в квартирах тварин або померлих людей. На вулиці дихати неможливо: запах згарищ запирає легені. Повсюди бігають здичілі собаки, ловлять всяких британців, сфінксів. Скоро кидатимуться зграями на людей», — розповідає співрозмовник. 

Рештки цивільних на вулицях не видно, а от тіла українських захисників бойовики не дають забирати та ховати. 

«Біля мосту через Борову поруч з блокпостом лежать останки захисника, ховати не дають, розклався вже. Хтось прикрив ковдрою», — ділиться чоловік. 

По місту тривають так звані роботи з благоустрою. Навколо рубіжанського заводу «Зоря» активно прибирається сміття працівниками підприємства, які залишились в місті. За інформацією джерела, працюють за харчі, а от при відмові виходити «на роботу» продукти харчування не дають. 

На блокпостах від Сватівського району до Рубіжного чатують «міліціонери лнр». Їх роботу контролюють кадрові російські військові з відповідними шевронами. Вивезти власні речі можна виключно за наявності підтверджуючих документів. 

«По дорозі шість блокпостів. Чатують до восьми "лугандонів" та по двоє росіян з шевронами. Перші шмонають, другі — спостерігають. Йде перевірка паспортів, документів на транспорт і побутову техніку. У разі відсутності документів на авто — його забирають. Немає чеків на побутову техніку — її під розгрузку. Якщо старіша за 10 років — пропускають. Компи, ноути — на ''перевірку''. Кажуть, що можна забрати за 10-15 днів. А поряд з блокпостом на смітнику лежать корпуси від PlayStation», — описує поїздку очевидець. 

Інформацію росіян про швидкі перспективи відновлення електрики джерело скептично піддає сумніву, адже в місті відсутня половина опор, а електродроти повністю обірвані.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev