"Ще раз кажу: газу, опалення, світла не буде", - Верещук про обов'язкову евакуацію жителів Донеччини

Віцепрем'єрка Ірина Верещук розповіла подробиці евакуації на Донеччині.

Верещук про обов'язкову евакуацію жителів Донеччини/фото з відкритих джерел

У ході евакуації з Донецької області повинні виїхати понад 50 тисяч дітей і 200 тисяч дорослих, заявила віцепрем'єрка Ірина Верещук в інтерв'ю ВВС.

"Тим, хто буде евакуюватися, варто дзвонити там в адміністрації, писали онлайн в чат-ботах. Усе фіксується в ОВА, і до таких людей приїдуть, заберуть, транспортують до місця евакуації. Це може бути автобус чи потяг", - пояснила вона.

За словами Верещук, люди отримають довідку внутрішньо переміщеної особи.

"На вокзалі їх зустрінуть та нададуть першу допомогу, а також фінансову. "Укрпошта" вже знає, як це робити. Гроші є. Ми всі помилки минулих хвиль евакуацій врахували, - сказала Верещук. - Розуміємо, що хтось не хоче евакуюватися. Але є конкретна форма відмови, там персональна відповідальність. Але ще раз кажу: газу, опалення не буде, світла не буде".

Раніше Володимир Зеленський повідомив, що влада зобов'язала жителів Донеччини евакуюватися. Він зазначив, що багато хто відмовляється покидати область, але зробити це необхідно.

"Все організується, повний супровід, повна допомога. Потрібно лише рішення самих людей. Виїжджайте, ми допоможемо. Ми - не Росія, для нас кожне життя має значення", - додав президент.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev