Чиновниця українського Департаменту соцзахисту поповнила ряди колаборантів Луганщини

Триває масова ідентифікація зрадників присяги українського державного службовця. Цього разу черговою колаборанткою стала сумнозвісна працівниця соцзахисту області Яна Силкіна.

Чиновниця українського Департаменту соцзахисту Яна Силкіна поповнила ряди колаборантів Луганщини

Старобільчанка Яна Силкіна жила та працювала в Сєвєродонецьку. До повномасштабного вторгнення очолювала сектор сімейної політики в Департаменті соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації. Неодноразово нагороджувалася листами подяки за роботу від керівництва обласної адміністрації. 

З початком воєнних дій виїхала до окупованого Старобільська до батьків. Згодом перейшла на бік окупантів, зрадивши присягу державного службовця України. 

«Зараз виконує ті ж самі функції, що і раніше, тільки в окупаційній адміністрації. Надала спецслужбам окупантам персональну інформацію, отриману в рамках виконання повноважень, у тому числі про учасників АТО/ООС. Зараз активно підтримує проведення «референдуму» щодо порушення територіальної цілісності України. Безпосередньо організовує вивезення дітей до росії, а також бере активну участь у роспропаганді», — повідомляють місцеві мешканці у соцмережах. 

Відомо, що з початку війни Силкіна, перебуваючи на окупованій території та працюючи на рашистів, отримувала заробітну плату від Департаменту соцзахисту.

Посадовиця минулого року вже потрапляла у публічний простір на одному з регіональних Telegram-каналів у негативному вигляді: повідомлялось про знущання з боку Силкіної над вагітною дівчиною, яка згодом втратила дитину. Саме Яна була її керівником. На той момент, за наявною інформацією, керівництво Луганської обласної державної адміністрації ці факти покривало і ніяких заходів вжито не було.

Наразі Силкіна намагається не потрапляти під об'єктиви відеокамер на заходах, організованих нею для окупантів, проте на деяких відеозаписах її обличчя чітко ідентифікується.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev