З початком опалювального сезону сума компенсацій за розміщення переселенців зросте вдвічі

Нині ця сума становить майже 450 гривень за людину щомісяця.

На програму  компенсацій держава щомісяця витрачає понад сто мільйонів гривень. Про це повідомив Суспільному міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

"Це не тільки держава виділяє кошти. Ми маємо також міжнародних партнерів, які нам допомагають у частині цих витрат", — зауважив Олексій Чернишов. 

Щоби отримати компенсацію, є кілька умов: прихисток має бути безкоштовним і у власника житла не має бути заборгованості по комуналці.

"Програма передбачає можливість компенсації витрат на комунальні послуги. На сьогодні ця сума складає 450 гривень на одну людину. Ми також розуміємо, що попереду у нас зима, опалювальний сезон і витрати будуть збільшуватися. Тому ми плануємо в два рази підняти цей параметр, підняти цю суму, вона буде близько 900 гривень", — зазначив міністр.

На сайті https://prykhystok.gov.ua/ можна створити оголошення знайти або надати житло. Щоби запропонувати свою допомогу, треба на веб-порталі заповнити форму та опублікувати оголошення. Вже після розміщення гостей, необхідно подати заяву до органів місцевого самоврядування. Потому виплати щомісяця зараховуватимуться на картку.

Люди, які вимушені були покинути свій дім через повномасштабну війну, отримують гроші від держави та міжнародних організацій. За даними Мінсоцполітики на 28 червня уряд вже виплатив 2,3 мільйонам переселенців понад 17 мільярдів гривень фінансової допомоги. Ще 500 тисяч доларів 2,3 мільйона українців отримали від різних агентств Організації об’єднаних націй та інших гуманітарних партнерів, звітували в ООН.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev