У Маріуполі можуть мобілізувати 10 тис. чоловіків до армії рф: окупанти вже готують документи

Маріупольців закликають виїжджати з міста, оскільки їх можуть забрати на фронт воювати на боці окупанта, як це відбувається у «днр».

Фото: Liga.net

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, псевдореферендум — це перший відкритий крок до мобілізації. Така ситуація вже відбувається у так званій «днр». У Донецьку майже не залишилося чоловіків, тому що більшість з них загинула на фронті, воює, знаходиться в полоні чи з пораненнями в лікарнях. 

«Першими під мобілізацію потрапили жителі депресивних регіонів росії. Окупанти не жаліють своїх людей, як вони будуть жаліти тих, яких  вбивали на початку цієї війни?! Вони артилерією та авіацією нищили Маріуполь. І вони цих людей мобілізують до фронту, аби використати у якості гарматного м’яса», — наголосив Бойченко.

Прихована мобілізація маріупольців вже велася, людей заманювали через смс-пропозиції працювати, а потім відправляли на фронт. 

Додамо, що Маріупольський Спротив опублікував фото розпорядження псевдомера Іващенка про проведення мобілізації у Маріуполі. Мова йдеться про бронювання робітників лікарні швидкої допомоги. Згідно з текстом документа, мобілізація в місті стартує вже 10 жовтня.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev