Патріот і талановитий ІТшник родом із Донецька: у боях за Україну поліг воїн Антон Величко

Уродженець Донецька, старший лейтенант, командир роти Антон Величко 29 вересня підірвався на ворожій міні під час боїв на півночі Харківщини.

Патріот і талановитий ITшник родом із Донецька: у боях за Україну поліг воїн Антон Величко

Антон жив з Україною та рідною Донеччиною в серці. У 2022 не зміг залишитись осторонь війни й пішов захищати Україну у складі 125 бригади СТрО.

«Війна — жахлива річ, але Антон завжди був патріотом, йому було неспокійно ще з 2014 року за рідний Донецьк. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Антон, не вагаючись, записався в тероборону і пішов на захист Батьківщини», — написала на своїй сторінці у Фейсбук дружина Антона Алла.

Близькі кажуть: він був добрий, щирий, розумний, справедливий, любив життя, мав багато друзів, був душею компанії і завжди допомагав, чим міг, рідним, близьким і взагалі всім, хто цього потребував.

Антон був блискучим фахівцем з більш ніж 15-річним досвідом у ІТ та співзасновником компанії V-Art, яка у 2017 році увійшла в ТОП-10 кращих українських стартапів. Адже це унікальна платформа для захоплюючих віртуальних виставок. Також Антон Величко працював програмним менеджером в компанії SQUAD, яка створює сучасні якісні IT-продукти.

Ще він був активістом руху Демократичної Сокири. «Невимовний біль і втрата», — коментують побратими загибель захисника. 

В чоловіка залишилися мама, батько, сестра, брат, дружина та двоє неповнолітніх дітей. 

Поховають Героя 2 жовтня у Боярці на Київщині. Вічна пам'ять захиснику України!

Для підтримки родини Антона:
5218572221154037 (картка дружини Алли Величко).

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev