На Донеччині газовики обстежують пошкоджені ділянки під землею: коли в кращому випадку чекати на газ?

Багатьох жителів Донеччини турбує питання: коли буде газ? Зустріч з цього приводу сьогодні пройшла в Покровську. 

Фото: promin.cv.ua

Очільник Покровської МВА Сергій Добряк провів зустріч зі старшими будинків міста, під час якої повідомив про перспективи відновлення газопостачання, повідомляє пресслужба військової адміністрації. 

«Знаю, що сьогодні багатьох з вас турбує питання підготовки до зимового періоду. Виникають питання, чи буде газ? Говорю одразу — напевно про це ніхто не знає. Сьогодні газовики обстежують пошкоджені ділянки під землею. Якщо їх знайдуть, то у кращому випадку газ до нас дійде у середині листопада. Це найкращий розвиток подій. Але ми повинні бути готовими і до іншого сценарію — діяти в умовах відсутності газопостачання», — сказав Сергій Добряк.

У ході зустрічі керівник запропонував старшим будинків об`єднати зусилля задля сталого проходження опалювального сезону і провести моніторинг місцевих мешканців:

— тих, хто вже виїхав;
— тих, хто може виїхати самостійно (у кого є житло або родичі за межами громади);
— тих, хто планує виїжджати у місця компактного розселення, які організувала військова адміністрація;
— тих, хто не планує евакуюватись. Для таких категорій у Покровську буде створено 13 теплопунктів (пунктів обігріву) для розміщення 6,5 тисяч осіб. 

Відповідаючи на питання мешканців щодо водозабезпечення, Сергій Добряк зауважив, що з цим питанням не менш критична ситуація, ніж з теплопостачанням.

«Карлівська фільтрувальна станція була резервним водоймищем, на якому ми протримались досить тривалий проміжок часу. Води там майже не залишилось. Наразі ми працюємо над двома програмами: продовжуємо буріння свердловин та готуємо проєкт щодо очищення шахтних вод. Це система зворотного осмосу», — зазначив очільник Покровської МВА.

Попередив Сергій Добряк й про можливі віялові відключення електроенергії, до чого теж повинні бути готові місцеві мешканці. Єдиним правильним рішенням у цих обставинах є евакуація.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev