На Донеччині загинув історик, науковець і «кіборг» Вʼячеслав Зайцев

На Донецькому напрямку загинув «запорізький кіборг» Вʼячеслав Зайцев.

На Донецькому напрямку загинув «запорізький кіборг» Вʼячеслав Зайцев/фото з відкритих джерел

До війни чоловік був науковцем, вивчав історію козаччини на острові Хортиця. Воював у зоні АТО від березня 2014 року.

Вʼячеслав Зайцев – «запорізький кіборг», історик, завідувач інформаційно-видавничого відділу Національного заповідника «Хортиця», депутат Запорізької міськради останніх двох скликань. Чоловік долучився до ЗСУ ще в березні 2014 року. В складі окремої аеромобільної бригади брав участь в обороні Донецького аеропорту, Південного котла та Дебальцево, двічі був поранений. Відзначений державною нагородою — Орденом «За мужність» третього ступеня за бойові заслуги. Після 24 лютого знову пішов до лав ЗСУ.

До війни був науковцем, вивчав історію козаччини на острові Хортиця. Працював завідувачем інформаційно-видавничим відділом Державного підприємства "Національний заповідник Хортиця".

Про загибель Зайцева повідомив т.в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

“З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну, Вʼячеслав знову став на захист рідної країни в лавах ЗСУ. Загинув, відстоюючи цілісність нашої держави на Донецькому напрямку. Справжній українець, справжній патріот, справжній Герой. Справжній Запорізький Козак”, – написав Куртєв.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev