Вбито настоятеля кадіївської церкви, в якій хрестили Шойгу

Клірик Сєвєродонецької єпархії завершив своє земне існування в ніч на 14 листопада. Колеги-попи повідомляють про вбивство агента кремля в рясі. В церкві, якою він керував, хрестили військового злочинця Сергія Шойгу.

Вбито настоятеля кадієвської церкви, в якій хрестили Шойгу

Настоятель Свято-Миколаївського собору архімандрит Діонісій, в миру Денис Тивяков — корінний уродженець Кадіївки (стара назва — Стаханов). На псаломщика навчався у Чернігові, духовну семінарію закінчив у Харкові. Згодом здобув заочну освіту у москві, після чого отримав диплом за напрямком «Філософія» у Східноукраїнському університеті ім.В.Даля. На момент смерті був настоятелем Свято-Миколаївського собору у Кадіївці.  

У нині підконтрольному клірику соборі у 1959 році хрестили міністра оборони рф Сергія Шойгу — у Кадіївці мешкали його родичі за материнською лінією. Після першого етапу окупації Луганщини росіянський посадовець щонайменше раз на рік відвідував місто та фінансував діяльність закладу.

«…неожиданно со мной связались представители министра обороны россии Сергея Шойгу, который выразил желание помочь нашему храму. Оказалось, что в Стаханове жила его мама и была прихожанкой нашего храма, здесь же крестила в 1959 году четырехлетнего сына, будущего министра обороны россии», — повідомляв у ЗМІ сам Денис Тивяков у 2016 році.

Шойгу фінансував не лише діяльність філії російської церкви, а й ремонтні роботи в ньому.

Тивякова помітили у активній співпраці із росіянами ще задовго до окупації 2014 року. Проте далі його діяльність на користь ворогу лише поглибилась, за що і потрапив до бази «Миротворець» із формулюванням «Активный участник мероприятий террористической организации лнр». Саме за участі служителя філії рпц в Україні відбулись чисельні «хресні» ходи разом з бойовиками самопроголошеної «лнр».

Смерть колеги підтверджують його інші служителі російської церкви.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev