На Донеччині працюватимуть 173 "пункти незламності"

На Донеччині працюватимуть 173 "пункти незламності" на випадок нових атак з боку армії рф на об'єкти інфраструктури.

На Донеччині працюватимуть 173 "пункти незламності" /фото з відкритих джерел

По всій країні розгортають новий проєкт підтримки людей – "Пункти незламності", про це розповів у вчорашньому вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський.  Вже підготовлено вже більше ніж чотири тисячі таких пунктів по всій країні. Заплановано – ще більше.

У "пунктах незламності" люди зможуть зігрітися, зарядити мобільні телефони, отримати питну воду, чай, печиво, доступ до мережі Інтернет й інформації про події, що відбуваються у країні та світі. На Донеччині працюватимуть 173  таких пункти —  про це повідомила пресслужба Донецької обласної військової адміністрації.

"Ми маємо розуміти, що ворог використає фактор морозів як зброю проти мирного населення і механізм тиску на наших військових. І тому маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій. Звичайно, максимально проситимемо людей евакуюватися до більш безпечних областей України, але тих, хто залишиться, напризволяще не покинемо. Забезпечимо усім необхідним для збереження їхнього життя", — зазначив заступник голови Донецької ОВА Вадим Філашкін

Наразі вже працює спеціальний сайт, на якому розміщена мапа таких пунктів по всій країні. Вона постійно оновлюється. Тут можна буде дізнатись, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

3 міркувань безпеки на мапі не показують «пункти незламності» поблизу лінії бойових дій (Донецька, Запорізька, Харківська та Херсонська області). Іх адреси та місце розташування можна дізнатися в органах місцевого самоврядування, обласних та районних військових адміністраціях.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev