Окремі категорії студентів переводять на бюджет: кого торкнеться

В Україні розпочали процес переведення студентів певних категорій на держзамовлення, які вже подали підтвердні документи до 18 листопада 2022 року. 

Фото: kiev.vgorode.ua

На навчання за державним замовленням переведуть дітей загиблих захисників України, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, їхніх дітей, а також жителів особливо небезпечних територій. Про це повідомляє міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.  

У першому пакеті доручень планують перевести на місця державного замовлення 1003 студентів. Це люди, які навчаються у 4 київських, 3 харківських, 2 сумських, по одному в дніпровському, львівському, одеському та чернівецькому закладах вищої освіти. 

Відтак, серед них:
- 29 дітей загиблих захисників України;
- 27 учасників бойових дій; 
- 1 особа з інвалідністю внаслідок війни;
- 247 дітей учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни; 
- 699 жителів особливо небезпечних територій. 

Загалом до кінця року планують перевести на бюджетні місця усіх студентів, які мають на це право та які подали підтвердні документи до 18 листопада 2022 року. 

Якщо навчальний заклад, де вчаться студенти є приватним і там немає можливості зміна джерела фінансування, здобувачам можуть запропонувати змінити заклад вищої освіти, спеціальність чи форму здобуття освіти.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev