ЗСУ атакують на напрямку Сватове-Кремінна, росіяни не полишають спроб оточити Бахмут: дані американських аналітиків

Коротке зведення щодо ситуація на найгарячіших ділянках фронту.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Американський Інститут вивчення війни (ISW) опублікував карти та коротке зведення щодо ситуації на Сході України. Згідно з даними аналітиків:

  • Російські війська продовжували обороняти свої позиції вздовж лінії Сватове-Кремінна від українських атак.
  • Російські війська продовжували просуватися в районі Бахмута, але досі не оточили місто та вели наступальні операції в районі Авдіївки-Донецька. Українські джерела стверджували, що невеликі російські штурмові групи чисельністю 15-20 осіб намагаються прорватися вглиб українських позицій. 
  • Російські окупанти продовжували примусове переміщення українських дітей з окупованих територій Донецької та Луганської областей до росії під виглядом того, що діти потребують спеціального медичного догляду.

Зазначимо, за даними Генерального штабу ЗСУ за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Бахмут, Андріївка, Яковлівка, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка Донецької області.

На Куп’янському, Лиманському та Новопавлівському напрямках противник веде оборону. 

На Бахмутському та Авдіїівському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій, намагається покращити тактичне положення. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev