22 роки назавжди: азовець з Донеччини Влад Малайчук загинув при обороні Маріуполя

Азовець Владислав Малайчук не дожив дев’яти днів до свого 23-го дня народження – він загинув 21 квітня 2022 року під час оборони Маріуполя.

Азовець з Донеччини Влад Малайчук загинув при обороні Маріуполя. Фото УВФ

Владислав родом з Донеччини. Закінчив технікум, здобувши фах електромеханіка підземного. У 2018 році працював на шахті, а вже у 2019-му звільнився та став до лав окремого загону спеціального призначення “Азов”. Обрав собі позивний “Юнгер”, розповідає історію бійця Український ветеранський фонд.

Влад дуже цікавився 3Д-моделюванням, непогано його освоював. Займався спортом і щовечора ходив на тренування. Вже під час служби вступив до Одеського університету внутрішніх справ.

До повномасштабного вторгнення “Юнгер” проходив сержантські курси, але не встиг їх закінчити. Вторгнення росіян до Маріуполя зустрів на посаді виконувача обов’язків заступника командира взводу.

Бився. Бився багато та віддано. 21 квітня загинув у Маріуполі під час прориву на “Азовсталь”.

“Кращої людини не було і не буде. Він був мужнім, сміливим, чесним і цей список можна перелічувати довго. З Владом вислів “Як за кам'яною стіною” був найбільш точним – це приклад справжнього чоловіка і воїна. У нас було багато планів на майбутнє, яким так і не судилося здійснитися”, – каже наречена Катерина.

Указом Президента від 17 травня 2022-го старший солдат Владислав Малайчук посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Поховали захисника у Богуславі на Дніпровщині 31 серпня 2022-го.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev