27 років назавжди: боєць Володимир Герасим загинув у боях за Україну

27-річний боєць київської територіальної оборони Володимир Герасим загинув біля села Богородичне Донецької області.

Володимир Герасим / фото: telegraf.com.ua

Володимир народився на Київщині. З дитинства займався спортом. Закінчив Механіко-математичний Інститут Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, навчався на кафедрі технології виробництва літальних апаратів. Постійної роботи не мав, захоплювався спортом, блогерством, фотографією. Любив читати книги та, попри технічну освіту, мріяв бути істориком, розповідає Меморіал.ua. 

Обожнював кожен куточок рідної землі, тому багато подорожував і досліджував різні визначні історичні місця. Займався просвітницькою діяльністю: був головою організації «Українські кулаки», створив групу у соцмережі «Освітня Криївка». Був безвідмовним другом.

«Він той чувак з Яготина, який просто інтуїтивно розкрутив боксерський паблік до мільйона підписників, він неймовірно фотографував. Красивий, сильний і дуже працьовитий. Це та категорія, яка бере на себе найгарнішу роботу в темний час і не очікує бенефітів. Останнє, що він мені написав, обов’язково мають реалізувати ті з нас, хто виживе після цієї війни», — розповіла подруга Володимира Дарія Гірна.

З початком повномасштабного вторгнення на територію України вступив до лав ТРО, пізніше – вирушив на війну у лавах ЗСУ.

«Тут всі знають на що ідуть і які наслідки можуть бути. Ніхто не хоче, щоб їхні діти брали зброю в руки. Війна має закінчитись на нас. Ми маємо здобути перемогу і повернутися додому наводити порядки», – казав Володимир.

«Він завжди був сміливим, жив гаслом «сміливі мають щастя». Володимир Сергійович Герасим – це людина, що залишиться в серці багатьох свідомих українців. Вічно молодий та усміхнений, сміливий та сильний, вільний та мрійливий, справжній приклад мужності та хоробрості. Герої не вмирають, вони жевріють свічею в серцях мільйонів. Таким і був Вова», — розповіла близька подруга Катерина Шевченко.

Загинув 12 липня 2022 року біля села Богородичне Донецької області. Поховали воїна в Яготині на Київщині. У Володимира залишилась мама.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev