41 рік назавжди: воїн Олександр Попов віддав своє життя за Україну

Олександр Попов з позивним «Дракон» стримував росіян на пекельному Бахмутському напрямку.

Олександр Попов з позивним «Дракон» стримував росіян на пекельному Бахмутському напрямку

6 серпня він прийняв свій останній бій за незалежну Україну та за український Бахмут, пише Український ветеранський фонд. 

Воював у лавах 2-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу — зараз підрозділ у складі ЗСУ.

Олександр родом із Кам’янця-Подільського Хмельницької області.

Позивний «Дракон» знали чимало військових, волонтерів, громадських активістів, журналістів. Активний учасник Революції Гідності. У війську — з 2014 року. Під час боїв на Донеччині в 2016 році отримав важке поранення. Лікування та реабілітація були довгими та тривалими.

Але він повернувся у стрій.

«Познайомились на шахті Бутівка у далекому 2016… Пам'ятаю, як збирали кошти після твого першого поранення. Ти казав, що вичухаєшся та повернешся. Так і зробив. Кажу: давай пришлю тобі книжку "Шмаття війни. Донбас" українською та угорською, де про тебе та твій підрозділ окрема глава. Каже — приїдеш до мене у місто, зробиш презентацію, запросиш і тоді підпишеш вживу книжки. Я не встиг. Клята війна. Я обов'язково зроблю, бро, але ти не прийдеш... Широкомасштабна почалася, від тебе звісток не було, а тут така.... В моїй пам'яті ти назавжди залишишся оптимістом та досвідченим воїном. Ми обов'язково помстимося за тебе», — пригадує товариша волонтер з Донеччини Олександр Качура.

«41 рік назавжди. Пам’ятатимемо та помстимося. І українські прапори над Бахмутом втримаємо», — наголошують в УВФ. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev