Активісти Дружківки знайшли гроші і запустили у 8 школах систему очищення питної води 

У восьми школах Дружківки Донецької області запрацювала система очищення питної води, яку встановили завдяки ґрантовій програмі ПРООН.

Ініціативу реалізовано завдяки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в рамках проекту «Верховенство права та правосуддя на рівні громад у районах України, постраждалих від конфлікту», передає кореспондент ІА «Вчасно».

«Проект «Чиста вода – безпечне життя» народився рік тому,- розповідає активістка ГО «Україна можливостей» Світлана Агаджанян. — Коли ми відвідували школи то побачили, що діти п’ють воду з-під крана. Тоді ми вирішили подати заявку на конкурс малих ґрантів, що зорієнтований на безпеку».

Проект було реалізовано завдяки коштам ґранту, а це 170 тисяч та 33 тисячі було виділено з місцевого бюджету Дружківської міської ради. На отримані кошти закупили баки, системи очищення, кахель, умивальники. Також у дану суму ввійшли монтажні роботи пов’язані з встановленням та налагодженням обладнання.

«Це був комплексний проект за підтримки місцевої громади, — розповідає автор проекту Світлана Агаджанян. — Ми брали участь у робочій групі з безпеки, до якої входили представники різних відомств. І після того, як нас підтримали, ми почали прописувати ці проекти. Первинно ми хотіли, щоб проект охопив 13 шкіл Дружківки, проте наших фінансових можливостей вистачило тільки на вісім навчальних закладів. Нас люди підтримують, бо вони бачать, що наші проекти приносять користь місту».

Встановити обладнання допоміг приватний підприємець, який не захотів називати своє прізвище. Проте, наголосив, що допомагає дітям, бо йому не байдуже, що вживають школярі.

Програмний координатор програми ПРООН в Україні, компоненту безпеки та згуртованості Роман Хащенков наголосив, що такий проект дуже важливий, оскільки, діти і справді пили воду з кранів. А ПРООН завжди підтримує всі ініціативи, що надходять від громад.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev