Армія рф просунулася біля Воздвиженки, Новоолександрівки та в Красногорівці: ситуація на східному фронті

Окупаційна армія щодоби має просування на лінії фронту. Зокрема, ворог мав успіхи у низці населених пунктів донецької операційної зони, де намагаються закріпитися на нових рубежах.

Армія рф просунулася біля Воздвиженки, Новоолександрівки та в Красногорівці/ Ілюстративне фото

Російські війська невпинно просуваються на одному із найгарячіших напрямків — Торецькому. Ворог намагається там закріпитися на нових рубежах, інформує Інститут вивчення війни.

За даними аналітиків, терористи рф, ймовірно, просунулися вглиб до 2,6 км і в ширину до 5,6 км, і не зустріли сильного опору під час наступу на Південне.
На російських пабліках таке значне просування окупанти пояснили виритим тунелем, який дозволив перекинути значну кількість живої сили ворога під Торецьк практично без втрат.
Аналогічний тунель війська рф проклали у лютому під Авдіївкою, використовуючи готові інженерні комунікації. Це зіграло ключову роль у захопленні міста ворогом.
Паралельно ворог мав просування у напрямку Воздвиженки, у районі Новоолександрівки, у Красногорівці, Північному та у районі Дружби, про це пише військовий журналіст Богдан Мірошников.
«Після окупації Сокола та Новоолександрівки, ворог очікувано рушив на Євгенівку та Воздвиженку. За Євгенівку вже точаться важкі бої. У напрямку Воздвиженки ворог навіть досягав південних околиць села, але був відкинутий на вихідні рубежі, — пише Мірошников. — У Красногорівці триває пекло. Від Парасковіївки і до лінії Водяне-Солодке на курахівському напрямку також триває пекло. На інших ділянках переважно без змін».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev