Атака з декількох напрямків: росіяни намагаються увірватися до перших сіл Донеччини з Луганщини

Росіяни здійснюють вогневий вплив по всій лінії фронту — від Попасної до Кремінної.

Фото: Луганська ОДА

Ворог намагається просунутися від населених пунктів Луганщини до перших сіл Донеччини, зазначає начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Може здаватися, що окупанти ведуть наступальну операцію на захід від Лисичанська і все. Втім стримувати збройні формування росіян ми намагаємося по всій лінії фронту. Вони не покидають спроби увірватися вглиб сусідньої області уздовж адмінмежі. Атакують із декількох напрямків. Там, де йти вперед їм незручно, влаштовують справжнє пекло, безперервно обстрілюючи території на горизонті. Тому небезпека надходить повсюди — від Кремінної до Попасної», — каже Сергій Гайдай.

Тільки вночі вони завдали вісім артилерійських обстрілів, три  — мінометні, а також нанесли дев'ять ракетних ударів.

За підсумком, повідомляє очільник Луганщини, окупаційні війська досягли незначних успіхів протягом 8 липня та продовжують наступ на захід від Лисичанська.

«Поки що ніякої оперативної паузи, оголошеної ворогом, не спостерігається. Він атакує і обстрілює українські землі із тією ж інтенсивністю, як і раніше. Наші військові мужньо тримають оборону», — додав Сергій Гайдай.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev