Бомжують, мерзнуть та скиглять: хроніки російських «чмобіків» на Донбасі

Втрати серед підрозділів, де зібрані мобілізовані окупанти, сягають сотень загиблих. 

Бомжують, мерзнуть та скиглять: хроніки російських «чмобіків» на Донбасі

За даними групи «Інформаційний Спротив», росокупанти, які знаходяться на території України, у розмовах із родичами згадують факти масової загибелі «частково мобілізованих» та відмови воювати. 

«Мобілізованих кинули на «передок», а там шматки валяються, то вони всі ордою назад рвонули, ще з дронів скидають, товариша по службі прямо на «БЕХЕ» вбили», — жаліється російський «мобік» Андрій у розмові з товаришем. 

Вояки «другої непереможної» жаліються своїм жінкам, що ті, хто вижив після зустрічі з ЗСУ, активно виконують «тактичне передислокування» в сторону російського кордону:

«У нас понад 300 чол. загиблих, близько 45-47 людей, що вижили, 12 людей змогли втекти у бік будинку, переміщаючись на попутках, автомобілями», — ділиться Андрійко зі своєю дружиною.

За даними групи, у розмовах російські військовослужбовці все частіше просять рідних про те, щоб їм допомогли повернутися додому. Так, «чмобік», що знаходиться в районі Слов'янська, просить дружину надіслати йому гроші та паспорт. Тоді, за його словами, він зможе легко залишити фронт та дістатися додому, бо п’ятий день сидить у мокрому окопі під дощем. Турботлива друга половинка запропонувала російський лайфхак — зламати руку. 

На Донецькому напрямку «мобіки» мусять майже бомжувати. За даними «ІС», «мобіки» залишені на самозабезпечення: привозять лише воду, а їжу потрібно здобувати самостійно власним коштом. Гуманітарну допомогу, яку сердобольні росіяни шлють своїм землякам на фронт, розкрадається керівництвом.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev