Британська розвідка вказала на справжню мету заяви Лаврова про розширення географії війни

Глава міністерства закордонних справ  рф Сергій Лавров збрехав, коли говорив про нібито розширення цілей росії за межі Донбасу, адже Москва спочатку була націлена на ширшу окупацію. Ймовірно, Лавров своєю заявою готує підґрунтя для проведення фейкових "референдумів".

Фото: глава мзс рф сергій лавров (kremlin.ru)

Лавров оголосив про розширення географії війни в Україні, аби прокласти шлях до проведення псевдореферендумів на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. Про це повідомляє міноборони Британії у twitter.

У британській розвідці звернули увагу, що 20 липня Сергій Лавров заявив, що росія розширила масштаби своєї «спеціальної військової операції» за межі «Л/ДНР». Лавров стверджував, що операція тепер охоплює нові додаткові райони, включно з Херсонською та Запорізькою областями, внаслідок того, що західні країни постачають в Україну зброю великої дальності.

Британські розвідники вважають брехнею твердження Лаврова. За їхніми словами, росія не розширила цілі, адже майже напевно довгострокова окупація цих територій була первинною метою широкомасштабного вторгнення рф.

Зокрема, розвідники зазначили, що окупанти щонайменше з березня обговорюють перспективи проведення фейкових "референдумів" на тимчасово окупованих територіях.

«Це майже напевно неправда. Збереження довгострокового контролю над цими територіями майже напевно було початковою метою вторгнення. Росія вдерлася на ці території в лютому й окупаційна влада публічно обговорює перспективи псевдореферендумів принаймні з середини березня. Ймовірно, Лавров зробив таку заяву, щоб прокласти шлях до проведення референдумів на окупованих територіях за межами Луганщини та Донеччини», — дійшли висновку у британській розвідці.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev