До України повернули ще 50 військовополонених, зокрема захисників Маріуполя, яких утримували в Оленівці

В Україні відбувся ще один обмін військовополоненими. Його провели у форматі 50 на 50.

Україні вдалося звільнити 50 захисників Маріуполя та «Азовсталі», полонених з Оленівки та поранених, зокрема, в боях на Донецькому, Луганському, Запорізькому напрямках. Наймолодшому зі звільнених оборонців 19 років, а найстаршому – 59. Про це повідомив глава офісу президента України Андрій Єрмак. 

Як повідомляє Координаційний штаб з питань поводжень із військовополоненими, більшість з визволених мають поранення і травми. Окрім того, дехто з врятованих має ампутовані кінцівки або не мають можливості рухатися. 

Так, додому повертаються Захисники зі Збройних Сил України, Територіальної оборони, Військово-морських Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби. Серед них 4 офіцери та 46 військовослужбовців з рядового та сержантського складу. 

Нагадаємо, що це вже четвертий обмін за останній два тижні.  Минулого тижня відбулося три обміни полоненими, під час яких Україна повернула додому з російського полону 98 людей.

https://t.me/vchasnoua/43013


 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev