Додому повернулися захисники Маріуполя і Бахмута: Україна звільнила з полону ще 140 громадян

В Україну з російського полону вдалося повернути ще 140 українців.

Фото Андрій Єрмак

Про черговий великий обмін полоненими повідомив голова ОП Андрій Єрмак.

«Серед звільнених з полону - поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТРо зі Славутича, а також наші бійці з Бахмутського напрямку», — повідомив Єрмак.

Фото Андрій Єрмак Фото Андрій Єрмак

Це 35-й за ліком обмін, який був підготовлений Координаційним штабом від початку повномасштабного вторгнення. Додому повертаються 82 бійці Збройних сил України, 22 нацгвардійці, 15 воїнів з територіальної оборони, 11 представників Військово-морських сил та 10 військовослужбовців Державної прикордонної служби.

Серед визволених сьогодні восьмеро жінок та 132 чоловіки. Офіцерський склад – 22 особи, рядовий і сержантський склад – 118, оборонці Маріуполя – 44, полонені з донецького напрямку – 48. Є звільнені, які були взяті в полон на луганському, харківському напрямках, а також у Київській області. Також обміняні та звільнені двоє захисників острова Зміїний, та один полонений із Запорізької АЕС.

Крім того, додому також вдалося повернути хвостатого друга українських воїнів — собаку породи американський пітбультер’єр. Пес був евакуйований з Азовсталі разом з оборонцями Маріуполя, але потім був вивезений до росії.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev