Енергетичний шантаж та масове дезертирство – росіяни закручують гайки на окупованій Луганщині

«Друга непереможна армія світу» впевнено продовжує блискуче ведення «сво»: ловить своїх «чмобіків», виселяє мирне населення з домівок, аби розквартировувати особовий склад та чинять енергетичний шантаж на окупованих землях.

Росіяни закручують гайки на окупованій Луганщині/ілюстративне фото з відкритих джерел

Російських «мобіків», які після прибуття на передову відмовилися воювати, затримали в Кремінній. Тепер їх під вартою утримують на одному з місцевих підприємств. За інформацією з відкритих джерел, лише в одному 488-му мотострілковому полку близько 70 % мобілізованих після прибуття на передові позиції відмовились воювати. Командири дезертирів намагаються під психологічним тиском повернути їх у стрій та відправити в атаку.

Окупанти знеструмлюють населені пункти Луганщини, щоб люди залишали свої домівки, зокрема на півночі області. В центральній частині глушиться мобільний зв'язок та інтернет. Доступ до сервісів можливий в обмежений проміжок часу через погодинну генерацію електрики на стільникових вежах. Про це повідомляють проросійські пабліки у соцмережах.

«В селах окупанти виселяють людей з приватних будинків і заселяють туди своїх бойовиків: вагнерівців, кадирівців, регулярні війська та свіжомобілізованих «чмобіків». Дуже багато натягнули та роблять лінію оборони, яку ми всі бачили та брешуть собі щодо її довжини заявляючи про протяжність близько сотні кілометрів, хоча насправді там зроблено пару кілометрів», - розповів Гайдай в ефірі національного телемарафону.

У Сєвєродонецьку вже збирають списки бажаючих заселитися в чужу домівку. Адміністрація пропонує квартири з усіма умовами. Опитування розпочали із вулиці Новікова.

Росіяни вкотре намагались атакувати Білогорівку, проте Збройні сили дали загарбникам чергову відсіч. Напруженою залишається ситуації в районі адмінмежі Луганщини: із мінометів, ствольної та реактивної артилерії окупанти обстріляли Стельмахівку.

Про бавовну у виконанні Хаймарсів на позиціях бойовиків у Сватовому, Золотому та Новоайдарі повідомляють і рашисти. Наші підрозділи протиповітряної оборони збили гелікоптер Ка-52 та три БпЛА «Орлан». Військовослужбовці ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили три пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та п’ять інших важливих об’єктів ворога, включаючи одну радіолокаційну станцію.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev