ФОТО. Людей розстрілювали просто на вулицях: у звільнених Лимані і Святогірську знайшли масові поховання цивільних

Вже тиждень прокурори та правоохоронці проводять слідчо-розшукові та процесуальні дії у звільнених від окупантів містах Донецької області. Деякі знахідки жахають.

У Лимані і Святогірську знайшли масові поховання людей

У Святогірську та Лимані встановили місця масового поховання людей. Вже ексгумували 78 тіл, частина - з явними ознаками насильницької смерті. У загиблих вогнепальні поранення, перелами ребер та черепів, мінно-вибухові травми, повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Як розповідають місцеві, загарбники розстрілювали людей просто на вулицях. Під час окупації у Святогірську загинули батько з сином: молодший чоловік потребував негайного медичного втручання через чисельні поранення, батько почав кричати та кликати на допомогу, але «освободітелі» застрелили літнього чоловіка. Загинув і син.

На території деокупованого Лиману на кладовищі «Нова масляківка» виявлено близько 110 траншей, серед яких і могили дітей. Наймолодшій - лише рік. Вона похована поряд з усією родиною. В ході огляду вже ексгумовано 44 тіла.

Звірства ворога видно одразу при в’їзді в місто: на дорозі «зустрічає» вщент спалений автомобіль, в якому живцем згоріли двоє громадян.

Загалом проведено ексгумацію 78 тіл, які наразі спрямовано на проведення експертних досліджень та встановлення причин смерті.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev