ФОТО. Підбита техніка і мертві рашисти — те, для чого ми тут воюємо: як наші військові нищать окупантів під Бахмутом

Бахмутський напрямок досі залишається одним із найважчих для наших військових. У Міноборони показали, як працюють танкісти на цьому напрямку. 

Військові танкового полку навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого на Бахмутському напрямку працюють майже пів року, а до того брали участь в обороні Києва і звільненні Київської області. Самі воюють з 24 лютого. Про роботу танкового екіпажу проти загарбників на Донеччині розповіли в інформагентстві АрміяInform.

«Прилітає завдання — висуваємось і люто нищимо позиції, арту, броньовану бойову, автомобільну техніку і живу силу противника. Б’ємо як прямою наводкою, так і з закритих позицій — все залежить від завдання і цілі. Підбита техніка і мертві рашисти — те, для чого ми тут воюємо», – каже військовий "Ріддік".

За словами командира екіпажу на позивний «Ріддік», їхній танк — ідеальна машина для вбивства окупантів. Його модернізували у 2018-му на Львівському танковому. 

За допомогою трьох осколково-фугасних снарядів танковий екіпаж Т-64БВ військових розніс скупчення живої сили окупантів під Бахмутом. Ворги планували там прорив, за даними розвідки тактичної групи «Адам».

«Уже ніхто і нічого не планує. Пташечка підтвердила влучання!» — усміхається командир екіпажу.

У перші дні повномасштабної війни хлопці навіть брали участь у танкових дуелях. 

"Ми звільняємо Україну, очищаємо, нищимо погань російську, стоїмо бронещитом між війною і миром. Хоча, який там мир, коли щодня ворожі ракети з білорусі, окупованих вод Чорного моря, з Каспію летять по Києву, Харкову, Хмельницькому, Одесі… Машинка не підводить, працює надійно — відповідає нам взаємністю за наше до неї лагідне ставлення, належне обслуговування і любов екіпажу. Ми ж одна команда. Наш танчик виконує все, що ми від нього хочемо, — додає механік-водій "Сатана". 

За його словами, обрав такий позивний, бо не втомлюється знищувати ворогів за 20 років вислуги. Каже, що це лише для орків він «Сатана», а для українців спаситель. 

Навідник-оператор на псевдо «Рибак» додає, що росіяни на Бахмутському напрямку лізуть як мерці з фільмів жахів. 

"Уявіть, побиті, продірявлені, без рук, з величезними дірками в голові, без ніг — зомбі, але пруть навіжені, навіяні примарною думкою захопити за крайні пів року хоча б якесь місто. Тому і взялись за цей Бахмут". 

"Рибак" підсумовує, що російські орки програли ще у 2014-му. А 24 лютого 2022-го особливо, бо задумали здійснити те, що здійснити нереально.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev