«Иностранные инструкторы и оружие НАТО»: рашисти вигадали черговий фейк про тренування «юних вбивць» на Луганщині

Вчергове через відсутність інформаційних приводів про здобутки та досягнення окупаційні ресурси повідомили про військову базу для тренування дітей, яким, нібито, займались українські та іноземні інструктори. 

«Иностранные инструкторы и оружие НАТО»: рашисти вигадали черговий фейк про тренування «юних вбивць» на Луганщині

Про гру «Сокіл. Джура» не писав лінивий пропагандист: військово-патріотичний вишкіл став ідеальним прикладом тренувань «юних бандерівців-націоналістів» іноземними та вітчизняними інструкторами. Насправді гра є базовою основою для організації комплексної системи національно-патріотичнного виховання учнівської молоді в Україні, і, як йдеться в положенні про гру, це — постійна навчально-виховна робота впродовж року, спільна робота учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Учасники гри — молоді козаки віком від 15 років, джури віком від 11 до 14 років, козачата від 6 до 10 років. 

Національно-патріотичне в грі прописано навіть в нормативних документах: учасники гри звертаються один до одного «Друже/подруго» із додаванням імені; урочисте вітання — «Слава Україні!», відповідь — «Героям слава!»; гасло гри «Сокіл» («Джура») — «В єдності — сила! В силі — перемога!»; клич: «Душу — Богові, життя — Україні, честь — собі!».

Реакція окупантів на роботу вишколу завжди однакова — у своєму інформаційному середовищу учасників гри вони називають «солдатами-русофобами» та звинувачують керівників таборів у нацизмі та плеканні ворожнечі. Насправді гра «Сокіл» («Джура») вчить любити Батьківщину, вміти поводитись із небезпечними знахідками, як то ворожі розтяжки чи міни, правилам першої домедичної допомоги — всьому тому, що може знадобитись кожному українцю, в тому числі дитині, в умовах війни росії проти України. 

Натепер чергову базу тренування «юних нацистів» окупанти знайшли у колишньому, давно покинутому, таборі «Лісова казка» під Сєвєродонецьком. 

За загальною риторикою, українська «Джура» має певні спільні вектори із російською «Зарніцею»: орієнтування на місцевості, огляд строю та пісні, стрільба, метання гранат, естафети. Проте свої ігрища із майбутніми окупантами росіяни не називають плеканням націоналізму. «Вчасно» нагадує — восени «Зарніца» вже відбулась на окупованій Луганщині: діти з захоплених населених пунктів, за словами окупаційних гауляйтерів, проходили поза всього і уроки стрільби. Робили це у футболках із літерою «Z», яка стала символом кровопролитної та нищівної агресії росії проти України. 

То хто нацист?

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev