Кат Лимана: хто керував захопленням українського міста?

Російський військовий родом із Донеччини: що відомо про ката, який керував захопленням Лимана?

Кат Лимана Михайло Теплинський

У черговій пропагандистській статті російські ЗМІ повідомили, що «успіх» окупації міста Лиман полягав у «злагодженій роботі» російського спецназу та тувинських зв’язківців. Натомість керував «операцією» Михайло Теплинський, передає «Вчасно».

«В ходе взятия Красного Лимана Теплинский руководил подразделением, полностью состоящим из тувинцев, и настоял на том, чтобы все переговоры по рации велись на тувинском», — йдеться у матеріалах «журналістів».

Примітно, що 52-річний генерал, відповідальний за накази по знищенню міста та вбивству мирних жителів, родом із Донбасу. Народився в Моспиному Донецької області.

В окупаційній армії він дослужився досить високо. Остання посада, яку обіймав із 2019 року — перший заступник командувача військ Центрального воєнного округу рф. У 2021 році указом путіна Теплинський отримав військове звання генерал-полковника.

У червні 2022 за успіхи в «спецоперації» кремля Теплинського підвищили до командувача десантними військами росії.

Кат брав участь в окупації росією Придністров'я у 1992-93 роках. Воював в обох російсько-чеченських війнах. Під час першої, як хизується російська Вікіпедія, Теплинський «відзначився у боях під час форсування річки Сунжі. На особистому бойовому рахунку старшого лейтенанта — близько 30 знищених бойовиків». Відразу після цього у 1995 році він отримав звання героя росії.

Ще у 2015 році Головне управління розвідки МОУ встановило, що Теплинський здійснював безпосереднє керівництво російськими окупаційними військами на Сході України.

«Жорсткий та принциповий командир. Дотримується принципу виконання наказів старшого командування будь-якою ціною, незважаючи на життя людей та моральні принципи», — характеризували в ГУР російського генерала.

При цьому зазначалося, що, вочевидь, ведення бойових дій проти незалежних держав є «характерною рисою родини Теплинських». Так, брат генерал-лейтенанта Михайла Теплинського — Дмитро Теплинський — у жовтні 2008 року нагороджений орденом «Мужества» за участь у військовій операції рф проти Грузії.

Примітно, що цьогоріч за планами рашистів, після «успіхів» на Сході, Теплинський мав забезпечити «вихід на кордони з Придністров’ям», тобто керувати захопленням Миколаївщини та Одещини. Однак завдяки Збройним Силам України всі плани окупантів провалилися.

Кожен військовий злочинець понесе покарання за скоєні злочини!

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev