Коригувальницю з Дружківки посадили на 12 років

Дружківський міський суд Донецької області визнав місцеву жительку винною у колабораціонізмі.

Коригувальницю з Дружківки посадили на 12 років/ілюстративне фото

За даними вироку, наприкінці січня поточного року в месенджері Telegram громадянка листувалася з інформатором представників збройних формувань рф і дала згоду допомагати у бойових діях проти України.

Вона збирала та передавали відомості про переміщення військової техніки і особового складу ЗСУ по місту Дружківка і смт Олексієво-Дружківка.

У вироку йдеться про три епізоди — 1, 2 і 7 лютого — коли обвинувачена надсилала інформацію про укріплені райони військовослужбовців ЗСУ і переміщення військової техніки в сторону міста Костянтинівки.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за допомогу збройним формуванням держави-агресора у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України (ч. 7 ст. 111−1 КК).

У судовому засіданні жінка вину визнала в повному обсязі і щиро розкаялася. Вона повідомила, що в соцмережі «Однокласники» на неї вийшла невідома особа. Її запитували про ситуацію загалом, про розташування військових і вона відповідала. Писала про те, що бачила або чула у транспорті.

Підтверджує, що передавала інформацію, але нібито не зовсім усвідомлювала, що вчиняє правопорушення. Інформацію почала передавати спочатку через «Однокласники», а потім через Telegram.

Обставиною, яка помʼякшує покарання, вважається щире каяття і активне сприяння розкриттю злочину. Жінка раніше не судима, за місцем проживання характеризується посередньо, одружена.

Її засудили до 12 років тюрми із забороною обіймати певні посади.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev