Львівські волонтери допомагають працівникам Рубіжанської панчішної мануфактури облаштуватися на новому місці

Рубіжанська панчішна мануфактура вимушено релокувалась до Львова через бойові дії на Луганщині та її окупацію. Тамтешні чиновники та волонтери допомагають луганцям облаштуватись на новому місці.

Старт бізнесу на новому місці: як львівські волонтери допомагають рубіжанам / фото: Проєкт USAID «Економічна підтримка України»

Львівська міська рада виділила кілька кімнат у студентському гуртожитку для працівників Рубіжанської панчішної мануфактури, які будуть жити там разом зі своїми родинами. Ремонт зробили волонтери благодійної організації «Українська освітня платформа» в рамках проєкту Будуємо Україну Разом. Вони відремонтували два блоки у гуртожитку. Найближчими днями вони будуть готові до заселення.

Про це повідомляє Проєкт USAID «Економічна підтримка України».

«Люди готові приїхати працювати до нас лише за умови, що їм зможуть допомогти із житлом. Орендувати квартири у Львові у наших працівників немає фінансової можливості. Тож ми шукаємо варіанти, щоб допомогти людям із кімнатами у гуртожитках. Тому житло у Львові неподалік виробництва спрощує вирішення питання трансферу працівників на роботу», — розповіла комерційна директорка Рубіжанської панчішної мануфактури Ольга Ушакова.

Проєкт USAID орендував у Львові для Рубіжанської панчішної мануфактури виробниче приміщення. Партнери — українська компанія Dodo Socks — надали позику на купівлю в’язальних машин. Також мануфактура отримала грант від Данської ради у справах біженців та Міжнародної організації з міграції (Danish Refugee Council). У жовтні рубіжани почали в’язати шкарпетки на замовлення українських компаній.

Усе майно компанії російські війська знищили у березні, склад готової продукції розікрали місцеві маргінали. Щороку на підприємстві випускали до 2 мільйонів пар шкарпеток. У 2021 році мануфактура налагодила продаж продукції до Нідерландів, Іспанії, Чехії. На Львівщині першу партію, а їх на виробництві рахують десятками пар, відв’язали 17 жовтня. З Рубіжного до Львова наразі евакуювалися 15 родин працівників підприємства.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev