Лиман зруйнований на 90%, відновити воду, газ та електропостачання зараз неможливо – очільник Донецької ОВА

У Лимані стабілізаційні заходи вже фактично завершені – представники влади вже поновили свою діяльність. 

Звільнений Лиман/Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Проте в місті на 90% зруйнована інфраструктура. Відповідно, відновити водо-, газо- та електропостачання зараз неможливо. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

Лише до лиманської громади входить 40 населених пунктів, до Святогірської громади – 9. Однак усі вони будуть відрізані від комунікацій щонайменше найближчим часом. 

“Ситуація стабілізована. Продукти харчування отримали близько 96% населення, яке лишилося у громадах. Ведеться чіткий облік людей, які беруть харчі й, відповідно, такий самий облік ведеться щодо видачі гігієнічних наборів. Гуманітарна допомога розвозиться по місцях і маломобільним категоріям населення. Система допомоги вже централізована й систематизована. Також виконуються роботи по завезенню будматеріалів і завезенню консервацій на осінньо-зимовий період”, – повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

За його словами, людям вже здійснюються виплати пенсій та грошового забезпечення. 

“Наразі в громадах облаштовуються на осінньо-зимовий період пункти обігріву для людей, які не планують звідти виїжджати. Паралельно триває евакуація, оскільки обидві громади перебувають дуже близько до лінії фронту. Ворог буде намагатись обстрілювати деокуповані території.

Крім того, тих людей і дітей, які лишатимуться у громадах, буде забезпечено теплим зимовим одягом”, – пояснює Кириленко.

Разом з тим у громадах уже працюють банкомати державного банку, нині планується встановлення ще й додаткових банкоматів.  

Зруйновані будинки у Лимані. Фото: Associated Press Зруйновані будинки у Лимані. Фото: Associated Press

Звільнений Лиман/Фото: t.me/V_Zelenskiy_official Звільнений Лиман/Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Жителям Лиману роздають гуманітарну допомогу, Лиман. Фото: Facebook/ Павло Кириленко Жителям Лиману роздають гуманітарну допомогу, Лиман. Фото: Facebook/ Павло Кириленко

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev